Resurse GRATUITE pentru vindecarea Insuficienţei Renale

Despre Insuficienta Renala Cronica si tratamentul sau folosind Ayurveda

Insuficienta Renala Cronica (IRC) este pierderea progresiva a fuctiilor rinichiului. Rinichii incearca sa compenseze deteriorarile prin hiperfiltrare (strecurare excesiva a sangelui). In timp, hiperfiltrarea duce la o mai mare pierdere a functiilor.

Pierderea puternica a functiilor duce la o risipire generalizata (micsorare a dimensiunilor) si la o cicatrizare progresiva a tuturor partilor rinichilor. In timp, cicatrizarea generalizata ascunde locul daunelor initiale. Majoritatea pacientilor incep sa resimta simptomele insuficientei renale cand se pierde peste 70% din functionarea normala combinata a ambilor rinichi.

Semnele si Simptomele IRC
Insuficienta Renala Cronica (IRC) produce de obicei simptome atunci cand functia renala — care se masoara ca rata de filtrare glomerulara (RFG) — scade sub 30 mililitri pe minut (< 30 mL/min). Aceasta inseamna aproximativ 30% din valoarea normala.

Cand rata de filtrare glomerulara (RFG) incetineste sub 30 mL/min, se pot observa semne de uremie (nivele inalte de subproduse proteinice in sange, cum ar fi ureea si creatinina). Cand RFG scade sub 15 mL/min majoritatea oamenilor resimt puternic simptomele. Simptomele uremice pot afecta fiecare sistem de organe din corp.

Alimentatia in cazul ICR trebuie sa fie compusa intr-o proportie echilibrata de fluide si electroliti si trebuie modificata astfel incat sa se previna – pana la cel mai mic nivel posibil – acumularea de reziduuri toxice. Cerintele alimentare in cazul IRC sunt urmatoarele:
» Alimentele trebuie sa fie bogate in calorii si sarace in proteine.
» Se evita alimentele conservate, coapte si prelucrate.
» Se evita branzeturile sarate, untul si nucile.
» Se reduce continutul de potasiu; legumele trebuie pregatite cu mai multa apa iar excesul trebuie eliminat.
» Se evita fructele si sucurile de fructe.
» Daca potasiul este limitat se vor evita ceaiul, cafeaua, faina de grau si porumb, leguminoasele, ciocolatele, fructele, sosurile, gemurile, jeleurile.

Tratamentul in cazul Insuficientei Renale
Prevenirea este intotdeauna de urmat. Boli cronice ca hipertensiunea sau diabetul sunt pustiitoare datorita prejudiciilor pe care le pot aduce rinichilor si altor organe. Trebuie sa te straduiesti toata viata pentru a pastra presiunea sangelui si nivelul glicemiei in limitele normale. De aceea anumite tratamente sunt functie de complicatiile existente.

Pentru Insuficienta Renala sunt disponibile numeroase tratamente fito-terapeutice. Obiectivele tratamentelor in cazul Insuficientei Renale sunt:
» Corectarea sau tratarea cauzelor Insuficientei Renale.
» Sprijinirea rinichilor pana s-au vindecat si pot functiona corespunzator.
» Prevenirea sau tratarea oricaror complicatii produse de Insuficienta Renala Acuta.

Cum se trateaza IRC in Vedanta
Mai mult de 1200 cazuri de IRC au fost tratate pana in prezent de Dr. Prasher, din care 45 % pe dializa si in aproape 60% din aceste cazuri dupa cca 9 luni dializa nu a mai fost necesara.

Aprox 40% din pacienti si-au revenit complet dupa 2-3 ani de tratament. In aproape 20% din cazuri s-au observat efecte foarte putine sau nu s-a observat niciun efect.

Se folosesc tratamente personalizate cu formule pe baza de plante din VARUNA, PUNARNAVA, ARJUNA, NAGHARMOTHA, BUMIAMALAKI, SARIVA, ASHVAGANDHA, Panchatrina moola si altele. Se incetineste deteriorarea functiilor renale. La multi pacienti aceste formule din plante medicinale inverseaza procesul de imbolnavire si imbunatatesc incet si treptat functionarea rinichilor; se reduc nivelele de creatinina si uree din sange.

din Charaka Ayurveda

No Comments Yet

Leave a Reply